White Lotus, un altfel de serial despre vacanțe exotice de 5 stele

White Lotus, un altfel de serial despre vacanțe exotice de 5 stele

Unul dintre cele mai premiate seriale din ultimii doi ani, satira socială White Lotus urmărește, pe parcursul a doar câteva episoade într-un sezon, aventurile mai multor angajați și oaspeți dintr-o stațiune exclusivistă. 

Acțiunea se întinde de-a lungul unei singure săptămâni, cât durează sejurul unei serii de turiști. Serialul american de comedie - dramă creat de Mike White pentru canalul de televiziune HBO are deja două sezoane, acestea fiind disponibile publicului din România pe platforma de streaming HBO Max.

În primul sezon, lansat în anul 2021, locația unde se întâmplă evenimentele este un resort de 5 stele din Hawaii, aparținând lanțului fictiv de stațiuni White Lotus. Cel de-al doilea sezon continuă acțiunea într-o altă locație White Lotus, în Sicilia, spiritul italian fiind puternic prezent de-a lungul episoadelor.

Locațiile reale în care s-a filmat serialul

Filmările s-au realizat chiar în zonele menționate în serial, mai exact în Maui, Hawaii și în zona Sicilia - Taormina și Palermo. Hotelul care apare sub numele de White Lotus în Italia este de fapt Palatul San Domenico, parte a lanțului hotelier Four Seasons. Cu vedere directă spre Muntele Etna, acest hotel de lux a fost la origini o mânăstire medievală, având o istorie de circa 600 de ani. 

În sezonul anterior a fost folosită locația Resort Maui at Wailea, de asemenea un hotel Four Seasons. Fascinația pentru vacanțele exotice de lux se regăsește adesea în filme, la pachet cu aventură, acțiune tip thriller, dar și romantism și comedie. White Lotus este un serial aparte, deloc previzibil, care pune accent neașteptat pe diferite situații de viață, sentimente și reacții ale oamenilor. 

Cei interesați de atmosfera din Hawaii pot urmări, pe aceeași platformă de streaming, filmul Aloha din anul 2015, cu Emma Stone, Bradley Cooper, Rachel McAdams, Bill Murray și Alec Baldwin. Senzația de vacanță exotică din stațiunile de lux ale celui de-al 50-lea stat al SUA este prezentă și în numeroase jocuri de pacanele online. Hawaiian Treasure de la Playtech, The Real King Aloha Hawaii de la Greentube, Hawaiian Dream de la Win Fast sau Hawaiian Christmas de la GameArt sunt doar câteva exemple relevante în această categorie de jocuri de cazino.

Sezonul 3, deja confirmat. Ce locație a fost aleasă

Succesul primelor două sezoane i-au determinat pe producători să pregătească și o a treia parte. Cel mai probabil, se va merge pe același format, cu o altă locație White Lotus. Fanii s-au întrebat care va fi noua destinație de călătorie exotică, iar răspunsul a venit în cursul acestui an: sezonul 3 se va filma în Thailanda. Astfel, după SUA și Europa, producția ajunge pe un al treilea continent. "Am încercat să lucrăm mult în Asia și sperăm că sezonul trei va fi șansa noastră de a face ceva acolo", a explicat producătorul executiv David Bernad.

Despre ce va fi vorba în noile episoade? "În primul sezon am pus accentul pe bani, apoi în al doilea sezon pe sex și cred că al treilea sezon ar fi poate un fel de privire satirică și amuzantă asupra morții în religia și spiritualitatea orientală", a dezvăluit Mike White, producător și scenarist al serialului. Din păcate, publicul va mai trebui să aștepte destul de mult pentru a vedea continuarea. Estimările actuale vorbesc despre o lansare în prima parte a anului 2025.

Cu recenzii foarte bune oferite de public și de critici, White Lotus urmărește oaspeții și angajații resortului fictiv de lux, ale căror interacțiuni sunt afectate de diferitele lor disfuncții psihosociale. 

Personaj principal în sezonul 1, Tanya McQuoid (rol interpretat de Jennifer Coolidge) este veriga care face legătura cu sezonul 2. În afara de partenerul acesteia, toate celelalte personaje sunt diferite. Încă nu există informații despre distribuția selectată pentru sezonul 3, existând online speculații încă neconfirmate de către producători.

Comenteaza