Foto Raluca Turcan a fost la Cluj și a vizitat Lapidariul de la Muzeul de Istorie

Raluca Turcan a fost la Cluj și a vizitat Lapidariul de la Muzeul de Istorie

Ministrul Culturii Raluca Turcan a vizitat, duminică, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Raluca Turcan a vizitat ieri Lapidariul de la Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei. Aceasta a fost însoțită de conducerea MNIT, Felix Marcu, director MNIT și George Cupcea, director adjunct MNIT, care i-au fost ghizi. Vizita ministrului în Lapidariu a trecut neobservată de clujeni, având în vedere că muzeul a era închis publicului.

Raluca Turcan a fost la Cluj și a vizitat Lapidariul de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei

"Am avut plăcerea de a vedea finalizarea Lapidariului Roman, pe care l-am susținut ca Ministru al Culturii, pentru a completa, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Lapidariul Medieval și Premodern. În felul acesta, publicul poate avea o incursiune completă în istoria orașului Cluj-Napoca, a Transilvaniei, care s-a fundamentat și dezvoltat într-un spațiu multicultural.

Orașul roman Napoca a stat la temelia orașului medieval Cluj. La fel ca și în Alba Iulia unde, pe un centru important al Daciei romane, s-a așezat cetatea medievală, începând cu secolul al XII-lea.

Raluca Turcan a fost la Cluj și a vizitat Lapidariul de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei

Întreaga expoziție de la MNIT demonstrează cum urbanizarea Transilvaniei începe în urmă cu aproape 2000 de ani, când, la scurt timp după cucerirea romană a Daciei, au fost întemeiate așezări romane.

Mulțumesc Felix Marcu, director MNIT, George Cupcea, director adjunct MNIT, pentru incursiunea minunată de la MNIT, de care m-am bucurat, astăzi!

MNIT reprezintă o importantă sursă de cunoaștere a istoriei Transilvaniei pentru orice vizitator", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Raluca Turcan a fost la Cluj și a vizitat Lapidariul de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei

Tot ieri, Raluca Turcan a participat și la gala de decernare a premiilor TIFF, unde i-a înmânat directorului festivalului Tudor Giurgiu Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D - „Arta Spectacolului”, acordat de Președintele României, Klaus Iohannis, la propunerea Ministerului Culturii. 

Comenteaza