Calendar ortodox 25 iulie 2022. Ce sfânt important este sărbătorit în această zi

Calendar ortodox 25 iulie 2022. Ce sfânt important este sărbătorit în această zi

În fiecare zi a anului are loc o sărbătoare sfântă pe data de 25 iulie 2022. 

Sfânta Ana provenea din semintia lui Levi, fiind fiica Mariei și a preotului Natan care se trăgea din neamul lui Aaron.

Toți au trăit pe vremea reginei Cleopatra a Egiptului, mai exact între anii 69-30 i.Hr.. 

Tatăl Sfintei Ana mai avea încă două fiice, pe  Maria  care era căsătorită în Betleem și l-a născut pe Salomi, pe  Sovi  care era căsătorită tot în Betleem, cea care a născut-o pe Elisabeta și era soția preotului Zaharia și mama Sfântului Ioan Botezătorul, iar în cele din urmă, pe  Ana  care era căsătorită în Galileea, cu Ioachim și a născut-o pe Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, potrivit kfetele.ro.

Prin urmare, Sfânta Ana a fost bunica după trup a Domnului nostru Iisus Hristos. Preasfânta Fecioară Maria a fost dusă la templul din Ierusalim, de când avea vârsta de doar trei ani. Imediat după moartea lui Ioachim, Sfânta Ana a ales să meargă la Ierusalim lângă Sfânta Fecioară Maria, perioadă în care și-a petrecut restul zilelor pe care le-a avut, rugându-se, ținând post și făcând doar fapte bune.

“Stih: Sfântă, Preabinecuvântată Ana, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Iertare de greşeli şi izbăvire de rele şi îndreptare vieţii cere pentru mine acum, cel ce laud astăzi a ta de lumină purtătoare pomenire şi dumnezeiască strălucire, Sfântă Ana Prealăudată.

Stih: Sfântă, Preabinecuvântată Ana, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Ai născut cu dumnezeiască cuviinţă pe cea care a născut Viaţa. Pentru aceasta, la Viaţa Cea pururea Vie te-ai mutat, desfătându-te în bucuria cea de negrăit şi în lumina cea neînserată, Sfântă Ana, de Dumnezeu chemată.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Darul cel dumnezeiesc, Sfânta Ana, s-a mutat la bucurie, adică la Hristos, pe Care L-a născut fără de sămânţă fiica ei cea Curată; şi cu multă îndrăzneală stă înaintea Domnului, rugându-se să ne mântuiască pe noi pe toţi.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Din tine ne-a strălucit nouă Soarele Dreptăţii şi a luminat tot pământul, cu cunoştinţa de Dumnezeu şi a stricat negura necredinţei, Curată, cu totul fără prihană şi Preafericită.”

Comenteaza