Calendar ortodox 30 iulie 2023: Ce sfânt mare sărbătorim duminică

Calendar ortodox 30 iulie 2023: Ce sfânt mare sărbătorim duminică

În fiecare an pe data de data de 30 iulie, Biserica Ortodoxă prăznuiește șase mari sfinții! 

Sfântul Sfințit Mucenic Valentin a fost episcopul Umbriei și a fost martirizat în Roma în a doua jumătate a secolului al III-lea. El a devenit cunoscut ca un vindecător al celor bolnavi și un sfânt al iubirii creștine și al familiei. Credincioșii români sunt binecuvântați prin intermediul lui, iar o parte din moaștele sale se află în Biserica Delea Nouă din București.

Referitor la Sfinții Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos și Andronic, aceștia au fost printre cei 70 de Apostoli ai lui Hristos. Sfântul Sila a fost trimis de la Ierusalim la Antiohia pentru a soluționa o dispută legată de tăierea împrejur a celor care se convertesc la credința în Hristos. Astfel, Sfântul Sila a fost hirotonit episcop al Corintului.

Sfântul Silvan a suferit multe chinuri până la moarte și a fost desemnat episcop al Tesalonicului. Sfântul Crescens a fost colaborator al Sfântului Apostol Pavel și mai târziu a devenit episcop și misionar. Sfântul Epenetos a fost episcop în Cartagina, iar Sfântul Andronic a fost episcop al Pannoniei. Acolo, în Galia, Sfântul Silvan a fost martirizat, potrivit stirilekanald.ro

Comenteaza