Cantină socială și cazare pentru rudele bolnavilor internați în spitalele clujene

Cantină socială și cazare pentru rudele bolnavilor internați în spitalele clujene

Parohia Ortodoxă Sfânta Treime din Cluj-Napoca, din strada Bisericii Ortodoxe, va inaugura luni, 1 iulie, în prezența mitropolitului Andrei, cantina socială Sfântul Ioan cel Milostiv și Casa de Oaspeți Sfântul Ilie.

Cantina va oferi zilnic hrană pentru 20 de persoane nevoiașe, în timp ce casa de oaspeți, din incinta parohiei va oferi găzduire, în regim gratuit, pentru 12 persoane, însoțitori ai bolnavilor internați în spitalele clujene.

Biserica ortodoxă Sfânta Treime, monument istoric a fost construită în 1795 și a fost timp de 136 de ani singura biserică ortodoxă din Cluj.

Aici a fost instalat în 1811 episcopul Vasile Moga, iar la 1 decembrie 1918 din acest loc a plecat spre Alba Iulia delegația clujenilor care a votat Marea Unire. În 1921 a fost instalat episcopul Nicolae Ivan, reîntemeietorul Eparhiei Vadului, Feleacului și Clujului, iar timp de 12 ani biserica a avut statutul de Catedrală episcopală.

Astăzi, biserica, al cărei paroh este părintele Cristian Baciu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Clujului, este locul de rugăciune al unei foarte vii comunităţi parohiale, unde se desfăşoare mai multe proiecte pentru tineri şi copii, dar şi proiectul social Sfântul Ioan cel Milostiv, prin care se oferă zilnic mâncare caldă familiilor sărace din parohie.

Comenteaza