Video Dalai Lama, gest care a stârnit scandal: A sărutat un băiețel pe gură și i-a cerut să îi "sugă limba"

Dalai Lama, gest care a stârnit scandal: A sărutat un băiețel pe gură și i-a cerut să îi "sugă limba"
| Foto: captura video

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama şi-a cerut scuze după ce pe reţelele de socializare a fost postat un videoclip în care îl sărută pe buze pe un băiat şi îi spune să-i "sugă limba".

Imaginile au fost surprinse în timpul unei întâlniri publice în India, după care, biroul liderului spiritual tibetan a spus că Dalai Lama îşi cere scuze băiatului şi familiei sale „pentru durerea pe care i-ar fi putut-o provoca cuvintele”.

„Sfinţia Sa doreşte să-şi ceară scuze copilului şi familiei sale, precum şi numeroşilor săi prieteni din întreaga lume, pentru durerea pe care i-ar fi putut-o provoca cuvintele” - se arată în nota publicată pe reţelele de socializare.

Anunţul continuă: „Sfinţia Sa îşi bate joc de multe ori de oamenii pe care îi întâlneşte într-un mod nevinovat şi în glumă, chiar şi în public şi în faţa camerelor de televiziune. Regretă acest incident”, continuă mesajul.

Videoclipul a fost filmat în timpul unui eveniment din 28 februarie, când Dalai Lama a vorbit cu un grup de studenţi la templul Tsuglagkhang din Dharamshala, nordul Indiei, scrie Mediafax.

În videoclip vedem un băieţel care se apropie de un microfon şi îl întreabă pe liderul spiritual budist: „Pot să te îmbrăţişez?”. Câştigătorul Premiului Nobel pentru Pace invită copilul pe scenă, spunând „Aici, mai întâi” şi arată spre obrazul lui, pe care copilul îl sărută.

Apoi, continuă: „Atunci şi eu mă gândesc aici” şi arată spre buze. Dalai Lama aduce apoi bărbia copilului spre el şi îl sărută pe buze. Râsete şi aplauze se aud în videoclip.

Cei doi se ating cu capul, înainte ca Dalai Lama să scoată limba şi să spună: „Şi suge-mi limba”. Când cei doi se îmbrăţişează, mai târziu în videoclip, iar Dalai Lama îl gâdilă pe copil.

Comenteaza