Judecat pentru „răzvrătire și indisciplină”, IPS Teodosie primeşte „dojană scrisă”. În schimb, Vasile Bănescu a fost sancţionat

Judecat pentru „răzvrătire și indisciplină”, IPS Teodosie primeşte „dojană scrisă”. În schimb, Vasile Bănescu a fost sancţionat
| Foto: Colaj ZIUA de CLUJ / sursa: gandul.ro, agerpres.ro

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a fost judecat de Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru „răzvrătire, indisciplină şi presiune publică”.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a insistat în repetate rânduri pentru ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de mitropolie deși nu ar îndeplini criteriile. IPS Teodosie a scăpat cu avertisment scris - „dojană sinodală” din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care l-a judecat pentru „încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică””. 

În cazul în care Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va recidiva implicându-se iarăși în acte și acțiuni de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și a societății, indiferent de motivele invocate pentru aceasta, să fie trimis în judecata Consistoriului Arhieresc Prim, se arată în decizia Sfântului Sinod, citată de hotnews.ro

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie se afla de un timp într-un conflict în declaraţii cu purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. IPS Teodosie i-a adus constant acuzații lui Bănescu, iar în ianuarie, IPS Teodosie a anunțat că îl va da în judecată pe Bănescu.

Conducerea BOR a decis la aceeaşi şedinţă de judecată şi reorganizarea Biroului de Presă al Patriarhiei, condus de Vasile Bănescu. Intrat în conflict cu IPS Teodosie, BOR a transmis despre purtătorul său de cuvânt: „opiniile personale ale dlui. Vasile Bănescu nu sunt echivalentul unui comunicat de presă oficial ”.

Astfel, începând cu data de 1 martie 2024, comunicatele de presă ale Patriarhiei Române vor fi emise de Cancelaria Sfântului Sinod, până la reorganizarea Biroului de Presă al Patriarhiei Române.

Comenteaza