Martorii lui Iehova celebrează „Cina Domnului” sâmbătă, 27 martie 2021, după apusul soarelui

Martorii lui Iehova celebrează „Cina Domnului” sâmbătă, 27 martie 2021, după apusul soarelui

Sâmbătă, 27 martie 2021, Martorii lui Iehova din întreaga lume celebrează un eveniment unic în istoria omenirii: „Cina Domnului”, cunoscut și sub denumirea de Cina cea de Taină. 

Cina Domnului le amintește tuturor oamenilor despre Isus Cristos și despre jertfirea vieții sale în folosul întregii omeniri. (Evanghelia după Matei, capitolul 20, versetul 28) Modelul lăsat de Isus pentru această sărbătoare este prezentat în Evangheliile după Matei și Luca.

Potrivit acestor două cărți biblice, Cina cea de Taină, asemenea oricărei alte sărbători, se ține o dată pe an, în ziua de 14 nisan (conform calendarului ebraic), după apusul soarelui. Anul acesta, corespondentul acestei zile din calendarul ebraic în calendarele moderne este ziua de 27 martie 2021.

În contextul actualei pandemii însă, nu va fi posibilă întrunirea în lăcașele de cult. De aceea, mai multe detalii referitoare la această celebrare pot fi găsite la următoarele adrese:

· De ce a murit Isus?
· Comemorarea morţii lui Isus
· De ce Martorii lui Iehova celebrează Cina Domnului altfel decât alte religii?
· În ce sens este jertfa lui Isus o „răscumpărare pentru mulți”? "

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza