Mitropolitul Andreicuţ la Nicula: Mă doare sufletul că s-au triplat divorţurile, familia tradiţională suferă

Mitropolitul Andreicuţ la Nicula: Mă doare sufletul că s-au triplat divorţurile, familia tradiţională suferă
Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, le-a spus azi celor aproximativ 70.000 de persoane care asistă la slujba de la Mănăstirea Nicula că familia este celula de temelie a societăţii şi are un rol esenţial, spunând că i se rupe sufletul pentru că numărul divorţurilor s-a triplat.

IPS Andrei a arătat, joi, în predica susţinută la Mănăstirea Nicula, la pelerinajul prilejuit de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la care participă aproximativ 70.000 de persoane, că familia este celula de temelie a societăţii şi are un rol esenţial în mersul înainte al societăţii.

"Familia este celula de temelie a societăţii omeneşti şi are un rol esenţial în mersul înainte al acestei societăţi. Familia tradiţională suferă, intră într-o criză. În ultima vreme, divorţurile s-au triplat şi mă doare sufletul când aud despre atâtea divorţuri. Criza familiei este o criză a societăţii contemporane. Observăm ce se întâmplă, se vorbeşte tot mai des de uniune consensuală, se fac căsătorii de probă, dar un lucru şi mai grav este că se vorbeşte de căsătorii între persoane de acelaşi sex. Biserica noastră militează pentru stipularea în Constituţie că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie şi copilaşii lor. Nu pedepsim pe nimeni, dar vrem ca normalitatea să fie subliniată. În faţa acestei stări de lucruri, ce face biserica? Biserica vine şi afirmă că această instituţie fundamentală, familia, reflectă misterul Sfintei Treimi", a spus mitropolitul Clujului.

IPS Andrei i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi să se roage Maicii Domnului să mijlocească pentru ca tinerii "să întemeieze familii puternice, pentru ca România să nu se prăbuşească şi să meargă înainte".

"Trebuie ca familia să se roage lui Dumnezeu. O casă în care nu este preocupare religioasă, duhovnicească, nu o putem numi o casă creştină. Din păcate este o mare ispită televizorul, şi adormim la televizor fără să ne rugăm. După o săptămână de trudă trebuie să mergem două ceasuri la biserică, este vreme şi pentru munte şi pentru mare, toţi membri familiei trebuie să meargă la biserică. E nevoie de familii creştine puternice şi o rugăm pe Maica Domnului să intervină la Domnul Hristos să întărească familile noastre", a mai arătat înaltul ierarh ortodox.

IPS Andrei Andreicuţ oficiază, joi, la Mănăstirea Nicula, slujba de Liturghie, în fruntea unui sobor de preoţi din care mai fac parte episcopul Timotei al Spaniei şi Portugaliei şi Ignatie Mureşanul, arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei.

La slujbă asistă, potrivit Jandarmeriei, circa 70.000 de credincioşi care se închină şi se roagă la icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria. La slujba de Liturghie mai sunt prezenţi, printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan, deputaţii PSD Aurelia Cristea şi Radu Zlati, primari din judeţul Cluj.

La finalul slujbei, călugării Mănăstirii Nicula vor oferi pelerinilor 16.000 de sarmale, dar şi cozonaci.

De asemenea, la finalul Liturghiei va avea loc o ceremonie de acordare a titlului de cetăţean de onoare al judeţului Cluj - "Clujean de Onoare", părintelui Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis şi vicar al Timocului (Serbia). Acesta va primi şi distincţia "Crucea Transilvană" a Mitropoliei Clujului.

loading...
Comenteaza