Moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena vor fi aduse la Cluj

Moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena vor fi aduse la Cluj

Parohia Ortodoxă „Sfinții Împărați Constantin și Elena” va primi fragmente din moaștele sfinților ocrotitori. Racla cu moaște va fi adusă de o delegație a Bisericii Ortodoxe din Grecia.

Racla cu fragmente din moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena va fi depusă, la sfârșitul acestei săptămâni, la Parohia Ortodoxă „Sfinții Împărați Constantin și Elena” de pe strada Moților din Cluj-Napoca

„Hristos a Înviat! Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, o delegație a Bisericii Ortodoxe din Grecia, în frunte cu Preacuviosul Părinte Arhimandrit Sosipatru Pitoulias, al Mitropoliei de  Veria, Naoussa și Kampania, va aduce în Urbea noastră, racla cu Moaștele Sfinților Împărați și întocmai cu Apostolii încununați, Constantin și Elena, cu prilejul prăznuirii hramului Parohiei noastre.

Sfintele Moaște vor fi așezate spre închinare în biserică, unde vor rămâne pentru totdeauna spre binecuvântarea și sfințirea credincioșilor Parohiei noastre precum și a tuturor creștinilor din Cluj-Napoca”, a transmis Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena.

Sâmbătă, de la ora 18:00, în biserica Sfinților Împărați Constantin și Elena va avea loc întâmpinarea delegației și slujba Vecerniei Mari cu Litie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Duminică, de la ora 10:00, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și  Clujului va sluji Sfânta Liturghie, iar de la ora 18:00, se va oficia Vecernia și Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Comenteaza