Papa Francisc se va vaccina anti-COVID peste câteva zile: „Riscul cel mai mare rămâne nevaccinarea”

Papa Francisc se va vaccina anti-COVID peste câteva zile: „Riscul cel mai mare rămâne nevaccinarea”
| Foto: ilmessaggero.it

Papa Francisc a anunțat într-un interviu acordat canalului de televiziune italian Canale 5, că se va vaccina împotriva COVID-19 săptămâna viitoare. Suveranul Pontif i-a îndemnat pe toți cetățenii să se vaccineze pentru a-și proteja nu numai viața lor, ci și pe a celorlalți.

„Săptămâna viitoare vom începe vaccinarea aici, la Vatican, și am avut o întâlnire, trebuie să se facă. Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul.

Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața altora”, a spus Papa Francisc.

„Există o negare sinucigaşă pe care nu aş putea să o explic, dar astăzi trebuie să fim vaccinaţi”, a mai afirmat papa referindu-se la negaționiști. „Când îmi va veni rândul, mă voi vaccina cu convingerea că este un gest de responsabilitate. Riscul cel mai mare rămâne nevaccinarea.”

Papei Francisc, în vârstă de 84 de ani, i s-a îndepărtat o parte a unui plămân în timpul tinereții, ceea ce îl face vulnerabil la Covid, transmite rotalianul.com.

Comenteaza