Patriarhul Daniel îndeamnă credincioşii "să sporească rugăciunea pentru sănătate" și să "asculte îndemnurile medicilor"

Patriarhul Daniel îndeamnă credincioşii "să sporească rugăciunea pentru sănătate" și să "asculte îndemnurile medicilor"

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, îi îndeamnă pe credincioși să se roage și "să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale și să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor".

În mesajul transmis joi, Patriarhul Daniel "îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor".

"În această perioadă extrem de grea, când ţara noastră se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei, care sufocă secţiile ATI ale spitalelor, Patriarhia Română îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecţie recomandate de autorităţile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor. Viaţa şi sănătatea, fiind daruri primite de la Dumnezeu, trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm", a transmis Patriarhul Daniel.

Mesajul Patriarhului Daniel a fost postat și pe pagina RO Vaccinare, iar medicii reinterează că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:
- se reduce riscul de infectare;
- se reduce riscul de transmitere a virusului;
- se reduce considerabil riscul de spitalizare;
- se reduce considerabil riscul de deces.

Comenteaza