Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea la Mănăstirea Nicula. Ce rugăminte au pentru credincioși

Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea la Mănăstirea Nicula. Ce rugăminte au pentru credincioși

Mii de credincioşi sunt aşteptaţi să sosească în acest weekend la Mănăstirea Nicula să se roage la Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Așadar, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a manifestării religioase din perioada 13 – 15 august, prilejuită de Hramul „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Nicula, peste 100 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca vor acționa zilnic în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul afluirii/defluirii credincioșilor spre mănăstire și desfășurarea slujbelor religioase.

Măsurile luate vor viza prevenirea și descurajarea producerii unor fapte antisociale, îndrumarea persoanelor și supravegherea  respectării măsurilor de protecție și a distanțării fizice, atât în proximitatea locului de desfăşurare a evenimentului, cât şi pe traseele care converg către locația evenimentului.

„Pentru prevenirea oricăror incidente, rugăm credincioșii care participă la această importantă manifestare religioasă să respecte prevederile legale în vigoare, referitoare la măsurile de protecție sanitară, să își supravegheze obiectele de valoare, precum și recomandările forțelor de ordine. Sesizați orice element de dispozitiv cu eventualele probleme pe care le constatați!”, au transmis reprezentanții jandarmilor clujeni.

Cum se va desfășura pelerinajul la Nicula

Procesiunea va începe sâmbătă, 14 august 2021, de la ora 12.00, de la Biserica Sfântul Nicolae, din parcul central al orașului Gherla și va continua pe jos până la biserica de lemn din incinta Mânăstirii Nicula. Procesiunea va fi condusă de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

De la ora 18.00, pe altarul de vară al Mânăstirii va fi săvârșită slujba Vecerniei Mari și a Litiei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și va fi săvârșită Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului. Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 2.00.

În ziua praznicului, duminică, 15 august 2021, de la ora 9.00, tot pe altarul de vară, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti pelerinilor un cuvânt de învățătură.

Pe toată perioada prezenței lor la Mânăstirea Nicula, credincioșii sunt sfătuiți să poarte mască de protecție, să respecte măsurile de distanțare și să fie responsabili unii față de alții și mai ales față de ce lasă în urma lor.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza