Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului | Pregătiri pentru pelerinajul de la Nicula

Tradiționalul pelerinaj de la Nicula, care va avea loc cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, hramul mănăstirii din deal, se va desfășura și în acest an.

Irina Munteanu, prefectul județului Cluj, a coordonat astăzi întâlnirea de lucru la care au participat Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, reprezentanții ai structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanți ai Serviciilor Publice de Deconcentrate.

Scopul întâlnirii a fost organizarea detaliată a pelerinajului din acest sfârșit de săptămână, din satul Nicula, comuna Fizeșu Gherlii, județul Cluj și asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică pe parcursul celor patru zile.

Vor fi prezenți la datorie polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj care vor asigura liniștea și ordinea publică, respectiv fluidizarea traficului spre și dinspre așezământul monahal.

Reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca și a Inspectoratului de Jandarmi „ Alexandru Vaida Voievod” vor fi prezenți pentru a menține ordinea publică alături de celelalte structuri, dar și siguranța participanților.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj și Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj vor fi prezenți cu efective și puncte de prim ajutor în perimetrul mănăstirii.

"Pentru bunul mers al evenimentului de mare însemnătate pentru credincioșii prezenți, instituțiile și furnizori de utilități vor conlucra în mod activ pe întreaga durată de desfășurare a precesiunii religioase și a sărbătorii Adormirii Maicii Domnului", a transmis Prefectura Cluj.

Comenteaza