Zi importantă în Biserică: O mare sfântă este prăznuită pe 25 iulie/ Rugăciunea care se rostește astăzi

Zi importantă în Biserică: O mare sfântă este prăznuită pe 25 iulie/ Rugăciunea care se rostește astăzi

Adormirea Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, este prăznuită în fiecare an pe 25 iulie. 

Sfânta Ana era din seminția lui Levi și a fost fiica Măriei și a preotului Natan din neamul lui Aaron. Aceștia au trăit în timpul reginei Cleopatra a Egiptului (69-30 i.Hr.). Preotul Natan a avut trei fiice: Maria, căsătorită în Betleem, a născut pe Salomi; Sovi, căsătorită tot în Betleem, a născut pe Elisabeta, soția preotului Zaharia și mama Sfântului Ioan Botezatorul; Ana, căsătorită în Galileea cu Ioachim și a născut pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

Sărbătoarea Adormirea Sfintei Ana, mama Maicii Domnului marchează adormirea (moartea) Sfintei Ana.

În această zi, sunt oficiate slujbe speciale în biserici, în care se pomenesc viața și faptele Sfintei Ana. Credincioșii participă la liturghie și aduc rugăciuni pentru mijlocirea Sfintei Ana. Ea este venerată ca un exemplu de credință, răbdare și devotament.

Sfânta Ana este considerată protectoarea mamelor și a familiilor. Multe femei se roagă la ea pentru a primi binecuvântarea de a avea copii sau pentru protecția și sănătatea familiei lor. 

Tropar la Adormirea Sfintei Ana

Pe Ceea ce a născut Viata, în pantece o ai purtat, pe Curata Maica lui, Dumnezeu, de Dumnezeu Gânditoare, Sfânta Ana. Pentru aceasta, acum la primirea cerească, unde este locașul celor ce se veselesc întru slavă, bucurându-te acum te-ai mutat; cere pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dragoste, iertare de greșeli, pururea fericită.

În Biserica Catolică, Sfânta Ana este sărbătorită pe 26 iulie, împreună cu Sfântul Ioachim.

Comenteaza