REZIDENȚIAT CLUJ 2024. Rezultatele candidaților de la UMF Cluj

REZIDENȚIAT CLUJ 2024. Rezultatele candidaților de la UMF Cluj
| Foto: UMF Cluj

1.371 de candidați au susținut duminică, 17 noiembrie, examenul național de rezidențiat organizat la Cluj-Napoca de Universitatea de Medicină și Familie „Iuliu Hațieganu” din Cluj.

Concursul național de intrare în rezidențiat, unul dintre cele mai dificile examene din cariera fiecărui medic sau farmacist, s-a desfășurat "impecabil, în condiții foarte bune pentru toți candidații", a anunțat UMF Cluj.

Cel mai mare punctaj obținut în domeniul Medicină a fost de 931 de puncte, la Medicină dentară - 905 puncte, iar la Farmacie - 849 de puncte.

Peste 200 de voluntari (cadre didactice, medici rezidenți și personal administrativ din cadrul UMF Cluj) au fost implicați în organizarea examenului de rezidențiat, care s-a desfășurat în 16 săli de examen.

Anul acesta, 1.371 de absolvenți din centrul universitar Cluj-Napoca s-au alăturat celor peste 10.500 de candidați din întreaga țară, concurând pentru 5.198 de locuri și posturi disponibile în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

În fiecare an, examenul de rezidențiat se desfășoară în șase centre universitare din țară unde există universități de medicină si farmacie: București, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara.

Dintre cei 1.371 de candidați care au susținut examenul la Cluj-Napoca, 790 sunt absolvenți de Medicină, 246 sunt absolvenți de Medicină dentară și 335 sunt candidați absolvenți de Farmacie.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” a luat măsuri speciale astfel încât proba scrisă să se desfăşoare în condiţii optime pentru toţi cei implicaţi în acest proces, candidați și organizatori.

Examenul scris a avut loc duminică, de la ora 10:00, a avut o durată de patru ore și a acoperit trei domenii: medicină, medicină dentară și farmacie. Examenul a constat într-un test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identic în toate centrele universitare în care se organizează concursul. Candidații au aflat rezultatele pe loc, după finalizarea examenului, grilele fiind corectate electronic.

Pentru a alege un loc sau un post candidații trebuie să obțină un punctaj minim de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național. Locurile și posturile disponibile în specialitate vor fi atribuite în ordinea punctajului obținut, în limita pozițiilor publicate în concurs, pe baza unei clasificări naționale pentru fiecare domeniu.

„Examenul național de rezidențiat este o etapă esențială în parcursul profesional al fiecărui viitor medic sau farmacist, iar pentru Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca organizarea acestui examen este o responsabilitate majoră”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF Cluj.

La concursurile de intrare în rezidențiat din anii trecuți, cele mai multe punctaje de peste 800 și cea mai mare rată de promovare din țară, în toate cele trei domenii, medicină, medicină dentară și farmacie, au fost obținute de către absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj.

Comenteaza