MS despre demisia managerului Spitalului Județean de Urgență Cluj: "și-a dat demisia pentru că unitatea înregistra datorii"

MS despre demisia managerului Spitalului Județean de Urgență Cluj:
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, Cristiana Ciortea, a demisionat în data de 26 august din funcţia de conducere, ca urmare a înregistrării de arierate timp de trei luni consecutive. UPDATE Reprezentanţii spitalului spun că nu s-au înregistrat arierate şi că demisia din august a managerului nu are legătură cu presupusele datorii.

Potrivit unui comunicat al MS remis duminică, în urma analizelor și evaluărilor trimestriale ale managerilor unităților sanitare cu paturi din subordinea MS, s-a constatat că cinci dintre aceștia au înregistrat arierate, timp de trei luni consecutiv: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, Spitalul CFR Constanța, Spitalul Clinic CF Iași, Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon Focșani și Spitalul Comunal Vidra.

"Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj și-a depus demisia din luna august 2013, spitalul fiind condus de un manager interimar până în luna octombrie 2013. De asemenea, managerul Spitalului Comunal Vidra și-a depus demisia, iar, în prezent se află în procedură de reevaluare managerii de la Spitalul CFR Constanța și Spitalul Clinic CF Iași ale căror arierate au fost reeșalonate, conform deciziilor emise de direcțiile generale ale finanțelor publice județene", se arată în comunicat.

Conform Legii nr. 194/ 2013 pentru modificarea și completarea Legii 95/ 2006 privind reforma în domeniul sănătății, contractul de management și, respectiv, contractul de administrare încetează "în cazul existenței a trei luni consecutive de plăți restante, a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, respectiv a arieratelor, conform prevederilor legale sau contractuale".

Medicul Cristiana Ciortea, fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj, este acuzat de mai multe fapte prin care ar fi prejudiciat unitatea medicală. Corpul de control al premierului a depus mai multe plângeri penale printre care două fac referire la spitalul clujean.

UPDATE (Realitatea TV Cluj) În replică, reprezentanţii spitalului spun că nu s-au înregistrat arierate şi că demisia din august a managerului nu are legătură cu presupusele datorii.

"Doamna Ciortea isi daduse demisia in august. Un act unilateral, n-avea legatura cu arierate. Spitalul Judetean de Urgenta nu are arierate si n-a avut nici in august sept octombrie. Pur si simplu cred ca s-a făcut o greseala si s-au luat toti managerii care probabil intr-adevar au fost evaluati si care au acumulat datorii si s-a pus si directorul Ciortea care isi daduse demisia in august", a precizat Monica Costin, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj.

Potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj, există doar două facturi neplătite, de circa 25.000 de lei.

 

 

Comenteaza