Planta de FOC, leacul pentru ZECI de boli: combate ALERGIILE şi alungă DIABETUL

Planta de FOC, leacul pentru ZECI de boli: combate ALERGIILE şi alungă DIABETUL
Cei mai mulţi se feresc de ea, însă planta “de foc”, pe care o găsim în orice spaţiu verde, aduce numai beneficii sănătăţii. Este, fără îndoială, un adevărat miracol al naturii: combate alegiile, este un bun tonic, combate durerile de cap, alungă diabetul şi te scapă de alte zeci de boli.

URZICILE, căci despre ele este vorba, sunt adevărate "bombe" de sănătate. Urzica conţine vitaminele A, B1, B2, C si K, Potasiu, Fibre, acid folic, alfa si beta caroten, calciu, magneziu, zinc, seleniu şi fier.

Pentru a va bucura de toate aceste beneficii, nu ezitati sa preparati urzicile sub forma unor salate si piureuri delicioase, în combinaţie cu alte alimente, sau chiar şi sub formă de ceai.

Consumul de urzica scade tensiunea - Urzica uscata (administrata sub forma de ceai de exemplu sau pulbere) ajuta la subtierea sangelui, scazand astfel tensiunea si marind fluxul sangvin. De asemenea, urzica poate fi folosita contra tromboflebitei si a trombozelor. Ceaiul de urzică este un bun remediu şi împotriva durerilor de cap.

Urzica este tonic metabolic si muscular - Urzica este benefica atat pentru persoanele care fac sport dar si pentru femeile aflate la inceputul menstruatiei sau pentru cele care au intrat la menopauza datorita continutului sau de magneziu si a efectului sau analgezic. De asemenea, efectul sau diuretic ajuta la diminuarea presiuni sangvine si la atenuarea balonarii din timpul menstruatiei.

Leac pentru afecţiunile cardiace şi pentru alergii - Specialiştii au demonstrat că urzica este un leac dovedit în combaterea hipertensiunii arteriale şi tahicardiilor. În aceste caz, se recomandă infuzia şi tinctura de urzică. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă cu vârf de urzică uscată, care se opăreşte cu 250 ml apă clocotită, iar după două minute se strecoară. Se consumă câte trei căni de infuzie de urzici pe zi, timp de o lună. După o pauză de o săptămână, cura se poate repeta. Mai mult, planta este şi un bun hemostatic şi poate să oprească sângerările nazale şi gingivale (se bea câte o lingură de tinctură diluată în puţină apă plată sau în ceai de tei de trei-patru ori pe zi). Planta combate şi alergiile.

Urzica vindeca bolile pielii - Datorita continutului sau de zinc, seleniu si magneziu, urzica poate fi folosita in tratarea cu succes a bolilor de piele, a cicatricilor sau a ulceratiilor.

Leac împotriva diabetului - Urzica este un puternic detoxifiant dar si o planta foarte buna pentru oamenii care sufera de diabet sau din cauza obezitatii pentru ca una din proprietatile sale este cea de a scadea nivelul glicemiei. Urzica se consuma sub forma de infuzie (doua linguri la 1 l de apa) si se beau cate doua cani pe zi si sub forma de smoothie (se prepara un smoothie din orice plante doriti voi si adaugati si o mana de urzici).

Comenteaza