Au început înscrierile la examenul de primariat

Au început înscrierile la examenul de primariat
Ministerul Sănătății organizează în 21 iunie examen pentru obținerea gradului de primar pentru medicii, medicii dentiști și farmaciștii cu o vechime de minim cinci ani ca specialiști până la data de 31 decembrie 2016.

Examenul se va desfășura în centrele universitare medicale care pot asigura condițiile de organizare și desfășurare a tuturor probelor prevăzute în tematicile specialităților solicitate, precum și componența comisiilor de examinare pentru specialitățile respective.

Candidații vor depune dosarele de înscriere pentru examen la direcțiile de sănătate publică din centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara, Târgu-Mureș, Arad, Brașov și Galați, respectiv la direcțiile medicale ale ministerelor cu rețea sanitară proprie, în perioada 16-31 mai.

Examenul va consta din una, două sau trei probe clinice și proba practică conform tematicilor specialității respective. "Fiecare probă de examen este eliminatorie, dacă nu se obține minimum nota 8,00. Media minimă de promovare și confirmare în gradul profesional de medic, medic dentist sau farmacist primar este 8,00 (opt).

Candidații care nu obțin această medie vor fi declarați nepromovați", indică sursa citată. Arondarea candidaților pe specialități și centre universitare va fi afișată la data de 7 iunie pe site-ul Ministerului Sănătății.

Comenteaza