Te așteaptă un Revelion de pomină? Iată cum scapi de mahmureală în 10 minute

Te așteaptă un Revelion de pomină? Iată cum scapi de mahmureală în 10 minute
Mahmureala este o problemă frecventă după petrecerea de Revelion. Dacă vei întrece limita la păhărele, încearcă unul dintre aceste zece remedii ca să scapi de mahmureală în doar zece minute.

1. Cafea şi apă

Cafeaua este remediul clasic pentru migrena asociată mahmurelii, dar este şi un diuretic puternic care va continua deshidratarea. Asigură-te că bei cel puţin două pahare de apă pentru fiecare ceaşcă de cafea că să îţi revii rapid.

2. Mişcarea

Exerciţiile fizice te ajută să elimini mai repede toxinele din corp şi îţi provoacă sete. Poate fi extrem de dificil să te mobilizezi să faci mişcare în asemenea momente, dar acesta este un tratament eficient pentru mahmureală.

3. Verdeţurile cu vitamina B

Nivelul de vitamină B12 scade dramatic în corp după o noapte de exces de alcool. Chiar dacă ai la îndemână vitamine sub formă de pastile, un efect mai bun îl au verdeţurile bogate în vitamine B: spanac, brocoli, pătrunjel şi frunzele de sfeclă.

4. Citrice care conțin vitamina C

Vitamina C este una dintre enzimele care contribuie la descompunerea mai rapidă a alcoolului în sânge. Sucul de citrice poate fi consumat înainte, după sau chiar în timp ce bei alcool pentru a atenua efectele mahmurelii. Portocalele şi grepfrutul au cel mai mare conţinut de vitamina C.

5. Fructele proaspete

Dacă nu ai la îndemână citrice, orice fruct proaspăt te va ajuta să alungi mai repede mahmureala. Zahărul natural din fructe, sucroza, grăbeşte asimilarea alcolului şi te poate ajuta să-ţi revii rapid după efectele excesului. Bananele îţi scad aciditatea din stomac şi magneziul conţinut de ele cauzează relaxarea vaselor de sânge.

6. Compresele calde

O compresă caldă pe frunte poate elimina mai repede durerea de cap, atunci când aceasta este problemă principală a mahmurelii. Încălzeşte un prosop umed sau o pungă de orez la microunde şi aplică-le pe frunte şi pe tâmple.

7. Masaj

În reflexoterapie, masajul tălpii drepte îmbunătăţeşte funcţiile ficatului. Masează uşor marginea exterioară a tălpii piciorului drept, de la degetul mic până la jumătatea tălpii. După câteva minute de masaj în timp ce stai în pat, te vei simţi mai bine.

8. Duşul fierbinte

În mod ideal, o baie fierbinte aromată cu lavandă şi mentă te-ar ajuta să te recuperezi cel mai repede. Când n-ai timp de asta, încearcă un duş fierbinte şi bea un pahar de apă înainte şi unul după.

9. Sexul

În afară de mişcarea care te ajută să-ţi revii mai repede, sexul este un medicament bun pentru orice durere. O partidă scurtă de sex, dacă partenerul nu este la fel de mahmur ca tine, te ajută să-ţi revii rapid.

10. Încă un pahar

Ultima soluţie, dacă toate celelalte au eşuat, este să bei puţin alcool. Specialiştii în mahmureală recomandă un cocktail Bloody Mary, amestecul dintre un shot de votcă de calitate şi suc de roşii. Te va hidrată şi te va mineraliza, dar pentru unii consumul de alcool ca leac de mahmureală este doar amânarea inevitabilului, scrie realitatea.md

Comenteaza