Dr. Quinn: Greșeli frecvente care încetinesc metabolismul

Dr. Quinn: Greșeli frecvente care încetinesc metabolismul
Află cum poți să eviți anumite boli și creșterea în greutate generate de aceste greşeli.

Dar ce este  metabolismul?

Ei bine, el reprezintă un set de transformări chimice fundamentale, care susțin viața din celulele corpului nostru. Metabolismul  transformă alimentele/combustibilul în energie și este foarte important, iar anumite sincope care apar  în funcționarea lui pot duce la probleme grave de sănătate.

Atunci când metabolismul încetinește, caloriile se acumulează și sunt transformate în grăsimi, ceea va duce automat la creșterea în greutate. Așadar, scopul nostru este să facem tot posibilul să îl ținem cât mai activ, iar pentru asta ar trebui să evităm următoarele greșeli:

Săriți peste micul dejun. Știm  deja că este cea mai importantă masă a zilei, dar multe persoane care au diminețile încărcate de obligații, nu mănâncă nimic până la orele prânzului. Ei bine, trebuie să știți că metabolismul nostru încetinește în timpul somnului, iar dacă nu îi furnizăm energie cât mai repede dimineața, va  fi în continuare extrem de leneș. Ideea este să îi oferim alimente bogate în proteine și fibre cu conținut scăzut de zaharuri, care îl vor trezi la viață.

Vezi şi alte greşeli frecvente pe doctorquinn.ro

 

Comenteaza