16.000 de persoane carantinate la intrarea în țară, în weekend. Rafila: "Nu aveau altceva de făcut decât să se vaccineze sau să se testeze"

16.000 de persoane carantinate la intrarea în țară, în weekend. Rafila: "Nu aveau altceva de făcut decât să se vaccineze sau să se testeze"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că aproximativ 16.000 de persoane din cele care au intrat în România sâmbătă și duminică, au intrat în carantină deoarece nu erau vaccinate ori testate.

"Au fost 16.000 de persoane carantinate între 18 şi 19 decembrie. Totuşi, sunt extrem de mulţi, lucrul acesta îngreunează activitatea în punctele de frontieră. Trebuie să le mulţumesc tuturor colegilor de la Direcţiile de Sănătate Publică, mai ales cele din vestul ţării şi de pe Aeroportul Otopeni, fac eforturi extrem de mari şi pentru că sunt aşa multe persoane care fie nu sunt vaccinate, fie nu sunt testate la intrarea în ţară, lucrul ăsta îngreunează foarte mult traficul şi intrarea pe teritoriul naţional şi generează foarte multe decizii de intrare în carantină", a spus Alexandru Rafila, duminică, la Digi24.

Alexandru Rafila le-a transmis  un mesaj și celor care se comportă necivilizat la adresa medicilor de la DSP care efectuează controalele la punctele de frontieră.                                          

"Faptul că mulţi dintre colegii noştri în acest moment sunt supuşi unei foarte mari presiuni, mă refer la colegii de la Direcţiile de Sănătate Publică, care acţionează în punctele de trecere a frontierei, trebuie să înceteze şi ei nu fac altceva decât să încerce să protejeze siguranţa cetăţenilor acestei ţări, ei îşi fac datoria. Înţeleg nerăbdarea şi nervozitatea unora, dar nu aveau altceva de făcut decât să se vaccineze sau să se testeze ca să nu aibă probleme la intrarea în România. (...) Oamenii trebuie să înţeleagă că aşa cum respectă legislaţia ţărilor în care lucrează sau în care călătoresc în spaţiul Uniunii Europene, aceeaşi abordare trebuie să fie şi atunci se întorc acasă", a mai spus ministrul.

Comenteaza