24 de internări la ATI în ultima zi. Arafat: Zilele precedente erau creșteri de unul, doi sau zece pacienți

24 de internări la ATI în ultima zi. Arafat: Zilele precedente erau creșteri de unul, doi sau zece pacienți

Şeful DSU, Raed Arafat, a atras atenția, joi, că, în situația în care va continua creșterea numărului de pacienți COVID la ATI, putem să ne așteptăm pe parcurs și la creșterea numărului deceselor.

„Vom vedea în următoarele zile care va fi evoluția (…). Chiar dacă este varianta Omicron, este posibil să aibă un impact asupra persoanelor vulnerabile, fiind posibil să ajungă și la terapie intensivă (…). Persoanele nevaccinate sunt cele mai vulnerabile să ajungă la terapie intensivă, 90% din cei decedați în terapie intensivă sunt persoane nevaccinate, 10% vaccinate, mare parte a lor cu comorbidități”, a declarat șeful DSU, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria.

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 9.785 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 și au fost raportate 36 decese, dintre care 2 anterioare.

Numărul persoanelor internate în secții cu COVID-19 este de  3.272, cu 209 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 441 de persoane, dintre care 49 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 203 sunt minori, 194 fiind internați în secții, cu 34 mai mult decât în ziua anterioară și 9 la ATI, cu 3 mai mult decât în ziua anterioară.

Comenteaza