5 simptome ale hipertensiunii arteriale. Ce e de făcut

5 simptome ale hipertensiunii arteriale. Ce e de făcut

Hipertensiunea arterială este o afecțiune "tăcută" cu care organismul se adaptează treptat, astfel că, de multe ori, simptomele sunt subtile și pot fi trecute cu vederea.

Simptomele hipertensiunii arteriale, cum ar fi amețeala, vederea încețoșată, durerea de cap sau durerea de ceafă, apar de obicei atunci când tensiunea arterială crește prea repede, cum ar fi în situații de stres, după utilizarea anumitor medicamente sau atunci când se iau medicamente. 

Când tensiunea arterială crește treptat de-a lungul anilor din cauza unor obiceiuri proaste, simptomele sunt rare, deoarece organismul se adaptează treptat, potrivit tuasaude.com.

Astfel, dacă există o suspiciune de hipertensiune arterială, cel mai bine este ca aceasta să fie măsurată cu un tensiometru, fie la domiciliu, fie într-un cabinet medical, iar în cazul în care hipertensiunea se confirmă, ar putea fi nevoie de tratament.

Iată 5 simptome care ar putea indica faptul că tensiunea arterială este prea mare:

1. Palpitații

Atunci când tensiunea arterială este ridicată, arterele se îngustează, ceea ce reduce fluxul de sânge către inimă, provocând palpitații, care sunt tulburări ale bătăilor inimii.

 2. Zgomote în urechi

Zgomotele în urechi pot apărea ca urmare a scăderii fluxului sanguin sau a creșterii vâscozității lichidului din ureche, cauzate de tensiunea arterială ridicată.

3. Pete mici de sânge în ochi

Tensiunea arterială ridicată poate provoca apariția retinopatiei hipertensive, un grup de afecțiuni ale vaselor de sânge care provoacă extravazarea sângelui în ochi.

4. Durere de cap

Tensiunea arterială crescută scade circulația sângelui în cap și comprimă anumiți nervi sensibili la durere, ceea ce poate provoca dureri de cap la unele persoane.

5. Durere în partea din spate a gâtului

Tensiunea arterială ridicată poate provoca dureri în spatele gâtului care iradiază spre frunte, din cauza presiunii crescute din cap, care comprimă unii nervi sensibili la durere.

 

 

Comenteaza