88.376: Record de infectări COVID într-o singură zi în Marea Britanie

88.376: Record de infectări COVID într-o singură zi în Marea Britanie
| Foto: AFP

Marea Britanie a înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus pentru a doua zi consecutiv, joi, după ce miercuri stabilise un alt record, de peste 78.000 de infectări cu COVID.

Joi, Marea Britanie a raportat 88.376 de infectări, cel mai mare număr de la începutul pandemiei și cu 10.000 mai multe decât recordul precedent stabilit doar cu o zi în urmă.

Autoritățile sanitare avertizează că internările în spitale vor atinge noi vârfuri în zilele care urmează din cauza variantei Omicron, relatează Reuters. Creșterea accelerată a numărului de cazuri pune o presiune puternică pe sistemul medical, avertizează Chris Whitty, expertul medical șef pentru Anglia.

Omicron este atât de transmisibilă încât chiar și dacă se dovedește că provoacă o formă de Covid-19 mai ușoară, tot va duce la o creștere masivă a internărilor în spital, le-a spus Witty parlamentarilor britanici. În acest moment, recordul de internări din cauza Covid este de 4.583, stabilit în luna ianuarie.

Witty spune că vaccinarea ar putea ajuta la reducerea numărului de spitalizări dar și la scăderea perioadei petrecute în spital cu Covid-19.

Comenteaza