A apărut Arcturus, o nouă variantă COVID, mult mai INFECȚIOASĂ decât Omicron/ Ce simptome dă infecția cu XBB.1.6

A apărut Arcturus, o nouă variantă COVID, mult mai INFECȚIOASĂ decât Omicron/ Ce simptome dă infecția cu XBB.1.6

Arcturus provoacă un nou val de îmbolnăviri. Numărul cazurilor de COVID a crescut de 13 ori în ultima lună din cauza acestei tulpini-mutant.

Organizația Mondială a Sănătății e cu ochii pe o noua variantă de Covid-19 – XBB.1.16, denumită Arcturus – care alimentează o nouă creștere a cazurilor în India, SUA, Singapore, Australia și alte țări.

Tulpina-mutant a Omicron, străbate în prezent India, iar spitalele din regiune sunt în alertă roșie. A fost reintrodusă obligativitatea purtării măștii.

Experții cred că noua tulpină XBB.1.16 a dus la o creștere de 13 ori  a numărului de cazuri, în ultima lună.

Nu au fost comunicate încă date oficiale cu privire la simptomele de infecție ale noii variante a virusului, dar, fiind o ramură a Omicron, multe dintre simptomele sale timpurii ar trebui să fie similare cu versiunile anterioare ale tulpinii, printre care se numără: curgerea nasului, durerea de cap și de gât și starea de oboseală.

De asemenea, potrivit dr. Vipin Vashishtha, un medic pediatru din India și fost șef al Comitetului de Imunizare al Academiei Indiene de Pediatrie, simptomele noii variante a COVID -19 sunt febra mare, tusea și conjunctivită cu senzația de mâncărime.

Comenteaza