A fost creat un test COVID care detectează subvarianta de "interes" a Omicron

A fost creat un test COVID care detectează subvarianta de "interes" a Omicron

Compania farmaceutică elveţiană Roche a anunţat că a dezvoltat pentru oamenii de ştiinţă un test COVID-19 care detectează şi diferenţiază cea mai recentă subvariantă Omicron.

Roche a anunţat luni că a dezvoltat pentru oamenii de ştiinţă în colaborare cu una dintre filialele sale, TIB Molbiol, un test COVID-19 care detectează şi diferenţiază cea mai recentă subvariantă Omicron considerată "de interes", BA.2.75, informează DPA.

BA.2.75 este o subvariantă asociată variantei Omicron şi este monitorizată cu atenţie atât de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cât şi de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Ea nu a atins deocamdată nivelul unei "variante îngrijorătoare", însă diferenţierea sa de BA.4 şi de BA.5 va permite o monitorizare îmbunătăţită şi îi va ajuta pe cercetători să înţeleagă mai bine felul în care această subvariantă virală se răspândeşte, au precizat reprezentanţii companiei Roche într-un comunicat.

Potrivit grupului farmaceutic elveţian, acest test - disponibil doar pentru cercetători - se adaugă gamei ample de teste COVID-19 dezvoltate de Roche, care a lansat deja pe piaţă teste pentru depistarea subvariantelor recente BA.4 şi BA.5, precum şi pentru alte mutaţii prezente în varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2. 

Comenteaza