"Ajută Turcia! Fii VOLUNTAR în echipele de asistență medicală!" Ministerul Sănătății, APEL către medici și asistenți pentru ajutor în Turcia

"Ajută Turcia! Fii VOLUNTAR în echipele de asistență medicală!" Ministerul Sănătății, APEL către medici și asistenți pentru ajutor în Turcia
| Foto: IGSU

Ministerul Sănătății a lansat un apel urgent către personalul medical care dorește să se înscrie ca voluntar pentru ajutorarea răniților și completarea echipelor medicale plecate la fața locului. 

Ministerul Sănătății face un apel către medicii și asistenții medicali care doresc să ajute răniții din Turcia de după cutremurul devastator de luni, să se alăture echipelor de salvare.

Cei care doresc să devină voluntari pentru echipele necesare acordării de asistență medicală vor trebui să completeze formularul postat pe site-ul ministerului AICI.

De asemenea, Ministerul Sănătății a lansat și o campanie de donare de sânge pentru a ajuta răniții. Sunt 6 centre în care se poate dona - în municipiul București și în județele Cluj, Arad, Bihor, Prahova și Timiș (detalii AICI).
Programul în timpul săptămânii a fost prelungit în aceste centre până la ora 17.00.

Bilanțul victimelor cutremurului puternic care a lovit Turcia și Siria a crescut miercuri la peste 9.500 de morți, potrivit datelor oficiale. Nu se știe câte persoane se află prinse sub dărâmături, salvatorii fac tot posibilul să ajungă la supraviețuitorii prinși între resturile clădirilor prăbușite. 

Comenteaza