Alertă! A apărut ”nepotul lui Omicron”, o nouă tulpină de coronavirus extrem de transmisibilă. Care sunt simptomele

Alertă! A apărut ”nepotul lui Omicron”, o nouă tulpină de coronavirus extrem de transmisibilă. Care sunt simptomele

Specialiștii din Sănătate spun că noua tulpină a coronavirusului, HV.1, este foarte contagioasă, motiv pentru care a fost denumită ”nepotul lui Omicron”.

SARS-CoV-2 continuă să sufere mutații. Noua variantă apărută este HV.1 și a devenit dominantă în Statele Unite, întrucât este foarte contagioasă.

Datele Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor susțin că HV.1 este identificată la un sfert din cazurile de infectare din SUA, în vreme ce tulpina Eris (care mai e numită și EG.5) reprezintă aproximativ 22% din cazuri, relatează Ziare.com.

„Este foarte contagioasă. Aproape că te poți gândi la HV.1 ca la un nepot al lui Omicron. Una dintre caracteristicile acestei întregi familii Omicron este că sunt foarte transmisibile", declară William Schaffner, profesor de boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Vanderbilt, pentru Today.com.

Simptomele noii tulpini sunt: dureri în gât, congestie sau senzație de înfundare, curgere a nasului, tuse, oboseală, dureri de cap, dureri musculare, febră sau frisoane.

Medicii îi sfătuiesc pe oameni să se vaccineze împotriva Covid, pentru a se proteja de infecțiile severe care le pot afecta sănătatea.

 

Comenteaza