ALERTĂ alimentară! Produs contaminat cu o substanță cu potențial cancerigen, retras de la vânzare

ALERTĂ alimentară! Produs contaminat cu o substanță cu potențial cancerigen, retras de la vânzare

Produsul a fost retras de la vânzare, iar persoanele care l-au achiziționat sunt atenționate să nu îl consume, ci să îl aducă înapoi în magazin.

Lanțul de magazine Profi anunță că furnizorul Mogyi România a inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produselor: Mexicorn cu sare 70g Lot 240110, Mexicorn cu chilli 70g Lot 231110 si Lot 231221 ca urmare a detectării aflatoxinei.

"Se recomandă persoanelor care dețin produsul descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin în perioada 08.06.2023 – 23.06.2023 inclusiv, urmând să primească în schimb un acelasi tip de produs din alt lot, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal", a anunțat ANSVSA.

De asemenea, Metro anunţă că a fost notificat de către acelaşi furnizor să înceapă retragerea de la vânzare şi de la clienţi a produselor 70g Mexicorn cu chilli şi 70g Mexicorn cu sare, din cauza identificării unei contaminări cu aflatoxină.

Cumpărătorii sunt sfătuiţi să nu consume produsele şi să le returneze până în 26 iunie, urmând să primească înapoi banii.

În luna mai a.c., asociaţia ungară din domeniul biocombus­tibi­lilor atrăgea atenţia asupra problemelor provo­cate de recolta de porumb de anul trecut, care a înregistrat niveluri de aflatoxină peste media de siguranţă a UE, scria Budapest Business Journal. Potrivit asociaţiei, interdicţiile im­puse de guvern asupra importurilor din Ucraina a înrăutăţit situaţia.

Produsele vizate au fost comercializate și în magazine din județul Cluj.

Aflatoxinele sunt micotoxice, cu potențial cancerigen, produse de anumite ciuperci, care se găsesc pe anumite cereale cultivate şi depozitate în condiţii insalubre.

Intoxicația acută cu cantități mari de aflatoxină se manifestă prin depresie, anorexie, diaree, insuficiență hepatică acută, icter, hemoragii, anemie și poate duce la moarte. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza