Alertă! Cazuri de ANTRAX într-un județ vecin cu Clujul/ 20 de persoane sunt monitorizate medical

Alertă! Cazuri de ANTRAX  într-un județ vecin cu Clujul/ 20 de persoane sunt monitorizate medical

Trei bărbați infectați cu antrax au fost internați și tratați în două spitale din Târgu Mureș, după ce au participat la sacrificarea unei bovine, care avea bacilul care provoacă infecția.

Cei trei bărbaţi au fost internaţi la spitale din Târgu Mureş cu suspiciune de infecţie cu bacilul care provoacă antrax, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş, după ce doi dintre ei au participat la sacrificarea unei bovine.

Pentru cei doi, unele probe analizate la Institutul Cantacuzino au indicat prezenţa bacilului, la fel şi testele făcute animalului sacrificat. Cei trei bărbaţi au avut o evoluţie bună, fiind externaţi.

”În data de 21.08.2023 Direcţia de Sănătate Publică Mureş a fost informată telefonic, de personalul de specialitate al Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cu privire suspiciunea de infecţie cu Bacillus anthracis a trei persoane de sex masculin”, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, DSP Mureş, conform News.ro.

Astfel, din cei trei bărbaţi consideraţi suspecţi, doi au fost internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, iar celălalt la Spitalul Clinic Judeţean Mureş.

”Examenul bacteriologic din fragmentul bioptic tegumentar prelevat la momentul respectiv nu a confirmat infecţia cu Bacillus anthracis. Pentru investigaţii suplimentare au fost recoltate şi trimise probe biologice la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino Bucureşti, unde rezultatele examenului RT-PCR al fragmentului bioptic prelevat de la primele 2 cazuri suspecte au fost pozitive, confirmând prezenţa Bacillus anthracis. Examinările bacteriologice şi serologice au prezentat rezultat negativ. Infecţia cu agentul etiologic a fost una locală, la nivel tegumentar, fără diseminare sistemică. Evoluţia clinică este bună, toate cele 3 cazuri fiind externate”, a precizat sursa citată.

Alte 20 de persoane, care deţineau carne de la acel animal, sunt monitorizate, neavând simptome până în prezent.

Comenteaza