Alexandru Rafila contestă tratamentul "revoluţionar" anti-COVID al medicului Flavia Groşan

Alexandru Rafila contestă tratamentul "revoluţionar" anti-COVID al medicului Flavia Groşan
| Foto: Fanatik.ro

Profesorul Alexandru Rafila a declarat că preferă să fie tratat conform protocolului pentru coronavirus deooarece acesta respectă majoritatea recomandărilor din statele membre UE şi Statele Unite. 

Medicul pneumolog din Oradea Flavia Groşan spune că a găsit schema terapeutică de succes care poate trata, chiar şi de la distanţă, pacienţii bolnavi de COVID-19. Doctoriţa susţine că a vindecat "aproape o mie de pacienţi Covid în diferite stadii", "fără nicio zi de spitalizare", tratând infecţia cu coronavirusul ca pe o "pneumonie atipică", în timp ce "în spitale se fac greşeli uriaşe şi protocolul Covid omoară, de fapt, bolnavii".

Între timp, Colegiul Medicilor Bihor s-a sesizat şi a chemat-o pe doctoriţă să dea explicaţiii pentru declaraţiile făcute în presă referitoare la tratamentul anti-COVID acordat în spitale.

Președintele Colegiului Medicilor Bihor, medicul Carmen Pantiș, a explicat că Flavia Groșan a fost chemată că dea explicații cu privire la ce a spus: „noi am invitat-o pe doamna doctor luni (22 martie), la sediul colegiului, la Comisia de Anchetă, pentru că nu suntem de acord cu afirmațiile date de doamna doctor în presă națională. Toată medicația dânsei este foarte corectă, nu avem nicio plângere din punct de vedere profesional pentru doamna doctor, pentru că dânsa tratează la cabinetul privat, online și telefonic, pacienți cu forme ușoare și medii de COVID-19. Însă de aici și până a ajunge să spui că activitatea medicilor din spitale este incorect efectuată, că pacienții care ajung în terapie intensivă sunt intoxicați cu oxigen și așa mai departe, este totuși o cale.”

Alexandru Rafila a declarat că preferă să fie tratat conform protocolului. "Dacă mă întrebaţi pe mine, eu aş vrea să fiu tratat de un medic din România, conform protocolului care este stabilit de Comisia de boli infecţioase din Romania, care în principiu respectă majoritatea recomandărilor din statele membre UE şi Statele Unite. Eu am urmat un tramanet, atunci cand am fost bolnav, conform acestui protocol", a declarat Rafila, într-o emisiune la Antena 3, citat de ziare.com

Comenteaza