Aliment-minune anti-DIABET. Reduce COLESTEROLUL şi STRESUL

Aliment-minune anti-DIABET. Reduce COLESTEROLUL şi STRESUL
Cercetatorii arata ca acest aliment, evitat pana acum de persoanele cu kilograme in plus, poate ajuta la prevenirea diabetului, afectiune adesea cauzata de obezitate.

Branza, datorita procesului prin care este obtinuta, poate declansa o reactie care protejeaza organismul impotriva diabetului, arata un studiu.

Multe femei taie branza de pe lista de alimente consumate zilnic din cauza continutului crescut de calorii, insa cercetatorii arata ca branza poate ajuta la prevenirea diabetului, afectiune adesea cauzata de obezitate.

Acestia sustin ca doar doua felii de branza consumate zilnic scad riscul de diabet tip 2 cu 12%.

Cercetarile vin sa contrazica indicatiile primite pana in prezent, care specificau reducerea lactatelor si a altor produse bogate in grasimi pentru a scadea sansele unei astfel de afectiuni.

Cu toate acestea, nu toate tipurile de grasimi saturate sunt la fel de daunatoare, ba chiar exista unele benefice, spun cercetatorii.

Una dintre teoriile care vin sa sustina acest lucru este cea referitoare la bacteriile probiotice din branza si iaurt, care s-ar parea ca reduc colesterolul si contribuie la eliberarea unor substante care previn diabetul.

In plus, branza contine si vitamina D, calciu si magneziu, care poate ajuta la prevenirea afectiunii.

Iată beneficiile branzei:

Aşa cum spuneam, reduce colesterolul. Brânza este recomandată persoanelor cu probleme cardiovasculare sau cu un nivel al colesterolului mărit, datorită conţinutului scăzut de grăsimi saturate.

Totodată, brânza proaspătă de vaci sau brânza de capră sunt indicate persoanelor care doresc să slăbească deoarece sunt foarte săţioase şi conţin mai puţine calorii decât alte sortimente de brânză.

Scade stresul.Brânza de capră este o sursă naturală de vitamina B12 (2 micrograme/100 grame). Datorită vitaminei B12, brânza de capră este recomandată în stările de stres, anxietate şi ne ajută să ne concentrăm mai uşor.

Având un conţinut mic de grăsimi, brânza de capră poate fi consumată şi de persoanele care suferă de afecţiuni renale, afecţiuni ale colecistului, ateroscleroză sau obezitate.

Bună împotriva gastritei. Persoanelor care suferă de ulcer sau de gastrită le este recomandat consumul de brânză proaspătă. Dar, atenţie! Trebuie evitate brânzeturile sărate pentru că acestea agravează starea de aciditate. Sunt recomandate brânza dulce de vaci, caşul nesărat şi urda.

Iată 10 alimente care luptă împotriva diabetului:

Nucile şi alunele

Studii recente arată că includerea nucilor şi alunelor în dieta zilnică reduce riscul de diabet cu până la 21%. Un pumn de nuci, migdale şi caju pe zi face minuni, furnizând grăsimi sănătoase esenţiale şi potolind senzaţia de foame. În plus, cei care consumă alune şi nuci cu regularitate au un risc mai mic de boli cardiovasculare.

Fasolea
O porţie de fasole în fiecare zi îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct. Fasolea este recomandată diabeticilor datorită indexului glicemic scăzut. Din cauza combinaţiei de carbohidraţi benefici, proteine slabe şi fibre solubile, fasolea reglează nivelurile de zahăr din sânge.

Fulgii de ovăz
Un mic dejun pe bază de fulgi de ovăz este benefic pentru diabetici, ţinând sub control nivelurile de zahăr din sânge. Un tip de fibră regăsită în ovăz, Beta-Glucan, face minuni pentru cei care suferă de diabet. Ovăzul este bun pentru inimă şi conţine fibre solubile ce încetinesc eliberarea glucozei în sânge, reglând astfel nivelul de zaharuri din organism.

Legume cu frunze verzi
O dietă bogată în legume cu frunze verzi reduce riscul de diabet de tip 2. Spanacul, napii, varza albă şi furajeră, broccoli, lăptucile - toate aceste legume sunt sărace în calorii şi carbohidraţi. Cel puţin o porţie şi jumătate de legume verzi pe zi reduce diabetul cu până la 14%.

Citricele
Conform celor mai recente studii, diabeticii suferă de carenţă de vitamina C, prin urmare citricele bogate în antioxidanţi sunt o idee excelentă pentru o gustare. Grepfrutul, portocalele, lămâile şi lămâile verzi au proprietăţi asemănătoare cu insulina, fiind benefice pentru cei care suferă de diabet de tip 2.

Albuşul
Ouăle sunt alimente perfecte pentru masa musculară deoarece conţin cele mai bune proteine. Albuşurile previn diabetul de tip 2, fiind bogate în proteine slabe şi sărace în carbohidraţi.

Iaurtul slab
Iaurtul ideal pentru diabetici este cel sărac în grăsimi şi zahăr. Aceştia pot savura iaurtul în care vor adăuga bucăţele de fructe şi îndulcitor artificial. De asemenea, iaurtul slab poate înlocui maioneza din sandvişuri.

Peştele
Cercetătorii afirmă că peştele sporeşte sensibilitatea la insulină din cauza conţinutului de acizi graşi omega 3. Sursă excelentă de proteine slabe, peştele reduce concentraţia de glucoză din sânge şi, astfel, riscul de diabet.

Somonul sălbatic
Somonul sălbatic, bogat în acizi graşi omega 3, contribuie la reducerea inflamaţiilor şi scade nivelurile de zahăr din sânge. Acizii omega 3 reduc de asemenea riscul bolilor cardiovasculare.

Ceaiul verde
Inflamaţiile cronice - cauzate de alimente bogate în grăsimi, de lipsa de mişcare şi de o dietă deficitară în fructe şi legume - creşte riscul de infarct şi scade capacitatea corpului de a absorbi zahărul din sânge. O soluţie simplă este consumul de ceai verde, bogat în flavonoizi ce combat inflamaţiile şi stimulează activitatea insulinei. O ceaşcă de ceai verde pe zi are efecte imediate.

 

Etichete
Comenteaza