Alin Tișe a lămurit situația personalului TESA din spitale / Consiliul Județean Cluj a fost acuzat de discriminare

Alin Tișe a lămurit situația personalului TESA din spitale / Consiliul Județean Cluj a fost acuzat de discriminare

Personalul TESA din sănătate a acuzat Consiliul Județean Cluj de discriminare, deoarece în proiectul de hotărâre care prevede acordarea unor stimulente financiare personalului medical și specializat din cadrul spitalelor clujene, aceștia nu au fost incluși.

Conform Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate, proiectul de hotărâre nedreptăţește grav personalul TESA și muncitorii din spitale, aceste categorii de personal fiind excluse deja atât de la acordarea sporurilor, cât și de la majorarea salariilor la nivelul anului 2022, cum se acordă deja pentru medici și asistenți medicali.

Aceștia numără peste 20.000 de angajați la nivel național, și înseamnă cei care lucrează în departamentele financiar-contabil, achiziții, juridic, resurse umane, IT, dar și muncitorii, bucătarii, liftierii, magazionerii, portarii etc.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ) Cluj de joi, 10 februarie 2022, Alin Tișe, liderul CJ Cluj, a ținut să lămurească situația creeată:

„Aș vrea să fac o precizare: este vorba de stimulente pentru spitalele pe care noi le avem în subordine. Discuția aici era legată de definiția personalului medical și de specialitate. Există diferinte interpretări. Dar, este o adresă, o interpretare făcută de ministerul Sănătății care definește ce înseamnă personal medical și de specialitate, doar acestora le putem acorda stimulentele.

Legea nu definește ce înseamnă acest personal medical și de specialitate, neexistând o posibilitate de interpretare din partea noastră, am apelat la minister. Astfel, noi suntem de acord cu acordarea acestor stimulente exact cum este scris în anexa primită din partea ministerului. Nu facem nicio diferențiere între angajați. Dar, există situații în care anumiți angajați nu sunt prinși în această anexă.

De exemplu: un paznic, un îngrijitor, un muncitor necalificat care lucrează la centrala de gaz sau oricare altul. Din păcate, aceștia nu sunt prinși în aceste anexe. Noi ne-am dori să acordăm la toți angajații unui spital, dar nu ține de noi. Ministerul Sănătății trebuie să lămurească situația. Vom face demersuri ca toți angajații să primească aceste stimulente, dar până atunci n-avem de ales”, a explicat Tișe.

Comenteaza