Alzheimer în adolescență? Iată ce au descoperit medicii

Alzheimer în adolescență? Iată ce au descoperit medicii

Un adolescent care a fost diagnosticat cu Alzheimer a devenit cel mai tânăr pacient din lume cu această formă de demenţă senilă.

Este vorba despre un băiat în vârstă de 19 ani din China, fără alte boli. 

Potrivit celor publicate în Journal of Alzheimer's Disease de echipa profesorului Jia Jianping, neurolog la Spitalul Prieteniei şi Centrul Naţional de Cercetare Clinică pentru Boli Geriatrice din Beijing, totul a început când băiatul avea doar 17 ani, cu probleme de concentrare între mesele de liceu.

Nu mai putea să citească precum o făcea înainte, avea dificultăţi de concentrare şi de îndeplinire a sarcinilor, cu deficienţe evidente de memorie pe termen scurt. Mai mult, tânărul nu şi-a putut aminti unde îşi păstra lucrurile personale, dacă deja mâncase sau băuse şi s-a izolat de familie şi prieteni.

„Dacă s-ar confirma prin analize ulterioare, acesta ar fi cel mai tânăr pacient din lume”, comentează prof. Paolo Maria Rossini, şeful Departamentului de Neuroştiinţă şi Neuroreabilitare al IRCCS San Raffaele, potrivit Mediafax.

„În realitate, cazurile de demenţă Alzheimer cu debut juvenil nu sunt o raritate şi o noutate, dar 19 ani este într-adevăr un record”, adaugă el.

Primul caz descris de Alzheimer a fost identificat în 1906 de neurologul german de la care boala şi-a luat numele, fiind vorba despre o femeie de 49 de ani.

Comenteaza