Ambulanțierii au decis să renunțe la proteste, după ce sindicaliștii s-au întâlnit cu premierul și ministrul Muncii

Ambulanțierii au decis să renunțe la proteste, după ce sindicaliștii s-au întâlnit cu premierul și ministrul Muncii
| Foto: Facebook

Federaţia Ambulanţa anunţă că decizia suspendării oficiale a protestului din serviciile din ţară a fost luată în cursul dimineţii de miercuri, după ce liderii au renunţat la greva foamei marţi seară.

”Federaţia Ambulanţa, afiliată la Blocul Naţional Sindical, informează că greva foamei declanşată de preşedintele Federaţiei Ambulanţa, Gheorghe Chiş şi a celor 8 lideri de sindicat, a încetat în seara zilei de 21 Noiembrie 2023, ora 21:00, iar hotărârea de a suspenda protestele din sediile centrale ale serviciilor de ambulanţă, a fost luată azi, 22 Noiembrie 2023, ora 8:00”, au transmis, miercuri, sindicaliştii.

Potrivit acestora, deciziile au fost luate în urma întâlnirilor cu premierul şi cu ministrul Muncii.

”Decizia de încetare a GREVEI FOAMEI și a PROTESTELOR din toate serviciile de ambulanță a fost luată în urma întâlnirilor avute ale greviștilor cu Prim-Ministru domnul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii, Solidarității Sociale doamna Simona Bucura Oprescu, întâlniri în care au convenit un calendar de soluționare a problemelor din serviciile de ambulanță, în funcție de priorități și posibilitățile reale de rezolvare. Deputatul Gabriel Valer Zetea a fost implicat în organizarea întâlnirilor, însoțind grupul greviștilor la ambele întâlniri”, au precizat sindicaliştii.

Aceștia au salutat ”acțiunea rapidă a Guvernul României pentru rezolvarea protestelor din serviciile de ambulanță”.

Marți, sindicaliştii de la Serviciul de Ambulanţă Cluj anunţau că se alătură protestului care se desfășura la nivel național cu proteste la sediul instituţiei și la Prefectură, însă fără afectarea activității.

 

Comenteaza