Andrei Baciu, propus de Rafila la conducerea CNAS. Ce spune ministrul după ce premierul a afirmat că acolo "e nevoie de o structură nouă"

Andrei Baciu, propus de Rafila la conducerea CNAS. Ce spune ministrul după ce premierul a afirmat că  acolo "e nevoie de o structură nouă"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că nu a auzit "niciun moment" despre desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Alexandru Rafila a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă a trimis Guvernului propunerea de numire a lui Andrei Baciu în funcţia de preşedinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

"Am trimis o propunere, am făcut o propunere în acest sens, dar, oricum, nominalizarea preşedintelui CNAS o face primul ministru", a declarat Alexandru Rafila, conform News.ro.

Andrei Baciu (PNL) a fost vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 şi ulterior a preluat interimar preşedinţia acestui organism după eliberarea din funcţie a coordonatorului Valeriu Gheorghiţă.

Pe de altă parte, premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat, joi, lui Rafila, în cadrul şedinţei de Guvern, "să începem să facem schimbări profunde şi la nivelul Casei Naţionale de Sănătate, unde, a spus șeful Executivului, "e nevoie de o structură nouă".

"Am auzit afirmaţia domnului prim ministru. Am văzut că în presă a apărut cu totul altceva. Eu nu am auzit niciun moment despre desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Aşa apăruse ştirea. Da, trebuie să discutăm despre modul de organizare a serviciilor sau de decontare a serviciilor şi opinia mea este că întotdeauna concurenţa este binevenită. De exemplu, în Israel există patru case de asigurări de sănătate, toate sunt publice, nu sunt case private. O astfel de situaţie concurenţială poate duce la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale. Discutăm despre chestiuni de principiu, nu discutăm despre amănunte. Ieri mi-a cerut soluţie public. Noi avem pregătite diverse variante şi asta este o decizie care necesită multe acte normative şi nu numai asta, ci şi multă muncă şi profesionalism. Este un drum, nu este o decizie", a răspuns Rafila, întrebat despre acest aspect.

 

 

Comenteaza