Anglia nu mai cere la intrarea în țară test COVID negativ

Anglia nu mai cere la intrarea în țară test COVID negativ
| Foto: visitlondon.com

Prim-ministrul Boris Johnson a spus că varianta Omicron a coronavirusului este atât de răspândită în țară, încât testarea la sosire nu mai are impact major în prevenirea răspândirii infectărilor.

Cei care ajung în Anglia începând de astăzi nu trebuie să mai prezinte la intrarea în țară un test COVID negativ. Iar daca sunt vaccinați, nu mai trebuie să se izoleze până la aflarea rezultatului unui test PCR negativ efectuat în cel mult două zile după sosire.

Premierul Boris Johnson a declarat și că nu va impune restricții în plus față de cele existente, printre care masca în interior, încurajarea telemuncii și certificatul verde pentru accesul în localuri.

De asemenea, începând de duminică, 9 ianuarie 2022, ora 04.00 GMT, pentru testul din ziua 2 persoanele vaccinate pot opta pentru varianta unui test rapid antigen în loc de test tip PCR.

În cazul persoanelor nevaccinate, regulile de intrare pe teritoriul Regatului Unit rămân neschimbate:

  • prezentarea, la intrarea pe teritoriul britanic a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie;
  • rezervarea şi achitarea, anterior sosirii, a pachetului de 2 teste COVID-19 tip PCR (pentru ziua a 2-a si a 8-a de la sosire);
  • efectuarea unei perioade de 10 zile de autoizolare la adresa de domiciliu/adresa declarată la sosire.

Rămâne în vigoare obligativitatea pentru toate persoanele - vaccinate sau nevaccinate - de a completa, în prealabil (cu maximum 48 de ore înainte de sosire), formularul de localizare (Passenger Locator Form)

Comenteaza