Anticorpii dobândiți în urma infecției cu COVID pot ataca organele sănătoase

Anticorpii dobândiți în urma infecției cu COVID pot ataca organele sănătoase
| Foto: alephnews.ro

Infecția cu Coronavirus poate crea anticorpi care atacă organismul la câteva luni după recuperare.

Anticorpii pot ataca din greșeală țesuturi și organe sănătoase. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă nu au fost grav bolnavi, potrivit unor noi descoperiri, notează Reuters.

Dintre cei 177 de lucrători din domeniul sănătății care s-au recuperat în urma unor infecții confirmate cu SARS-CoV-2, toți aveau autoanticorpi persistenți. Printre aceștia, au existat cazuri de inflamații cronice și leziuni ale articulațiilor, pielii și sistemului nervos.

„În mod normal, nu ne-am fi așteptat să vedem o gamă atât de diversă de autoanticorpi crescuți la aceste persoane„, a declarat Susan Cheng de la Cedars-Sinai Smidt Heart Institute.

Odată ce organismul învață să recunoască SARS-CoV-2, fie după infecție, fie după vaccinare, celulele B generează noi anticorpi împotriva virusului. Asta dacă nu există deja suficienți anticorpi care să circule în sânge și care să îl neutralizeze, potrivit alephnews.ro.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza