Aparat de chirurgie laparoscopică de peste o jumătate de milion de lei, pentru Spitalul din Dej

Aparat de chirurgie laparoscopică de peste o jumătate de milion de lei, pentru Spitalul din Dej

Noul turn de chirurgie laparoscopică a fost pus în funcțiune, la Spitalul municipal Dej.

În valoare de 585.000 de lei, aparatul de chirurgie laparoscopică destinat secției de chirurgie a Spitalului din Dej a fost achiziționat din fondurile Consiliului Județean, care a asigurat din bugetul propriu finanțarea integrală a acestei investiții.

„Mă bucur că am avut posibilitatea să sprijin dotarea Spitalului municipal din Dej cu un asemenea aparat ultraperformant, necesar în momente nu tocmai plăcute dar inevitabile din viața concitadinilor mei. Consiliul Județean Cluj a demonstrat încă o dată că este direct interesat de calitatea serviciilor medicale oferite cetățenilor județului, în această speță, celor din municipiul Dej și localitățile învecinate, tehnologia modernă ajutând pacienții să treacă cu mai multă ușurință peste eventualele intervenții chirurgicale”, a declarat Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

Noul echipament medical face parte dintr-o generație nouă și extrem de modernă de asemenea aparaturi. Chirurgia efectuată printr-o astfel de tehnică minim-invazivă este mai puțin traumatică, necesită o spitalizare mai redusă și permite recuperarea rapidă a pacienților. Succesul laparoscopiei ca metodă chirurgicală rezidă în faptul că medicul poate să vadă și să opereze în interiorul abdomenului pacientului prin intermediul a trei sau patru incizii mici, prin care este introdus tot instrumentarul chirurgical.

Comenteaza