Aproape 100.000 de infecţii respiratorii înregistrate doar în ultima săptămână. Dublu față de aceeași perioadă a anului trecut

Aproape 100.000 de infecţii respiratorii înregistrate doar în ultima săptămână. Dublu față de aceeași perioadă a anului trecut

În perioada 14-20 noiembrie, în România s-au înregistrat de peste două ori mai multe cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, IACRS şi pneumonii, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat vineri că, la nivel naţional, au fost raportate, în ultima săptămână, 96.996 de cazuri de infecţii respiratorii acute.

În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau 45.180 de cazuri.

Potrivit INSP, a fost raportat un caz confirmat de gripă (cu virus gripal A nesubtipat).

De la începutul sezonului, au fost raportate 15 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul: 8 cazuri cu virus gripal A nesubtipat, 5 cazuri gripă AH3 2 cazuri gripă AH1.

În perioada de referinţă au fost raportate la nivel naţional 430 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 251 înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 87 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Un număr de 1.270.550 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până la data de 30 octombrie cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

 

Comenteaza