Ar trebui România carantinată dacă va veni al doilea val?

Ar trebui România carantinată dacă va veni al doilea val?

Şefa comisiei Covid-19, Adriana Pistol, spune că România nu ar trebui să intre în carantină, chiar dacă va veni al doilea val al epidemiei. Adriana Pistol mizează pe educarea sistematică a populaţiei.

Şefa comisiei pentru Covid-19 din Ministerul Sănătăţii nu pledează pentru reintroducerea unor măsuri de carantină drastice, în condiţiile în care numărul cazurilor de infectare va creşte. Adriana Pistol este de părere că, dacă populaţia ar fi educată şi responsabilă, epidemia ar putea fi ţinută în frâu şi că, între autorităţi şi populaţie nu ar trebui să existe o luptă, scrie Mediafax.

"Există o temere sa nu explodeze numărul de cazuri. În autobuz este aglomeraţie, spre exemplu. Nu se respectă în autobuz. Unii oameni nu îşi pun masca în autobuz. Nu trebuie să cădem nici într-o extremă, dar nici în alta.
 
Eu de obicei nu mă hazardez şi nu îmi plac chestiile astea cu valurile. Avem astfel de valuri în epidemiologie. În Spania, a fost o explozie. Acolo se poate numi un al doilea val. Toată lumea medicală vorbeşte şi se aşteapta ca în toamnă, odată cu vremea rece când toate virozele respiratorii devin mai active, să existe o explozie mai mare decât a fost acum. E firesc să te gândeşti că s-ar putea să ai din nou explozie şi să pregăteşti sistemul de sănăntate. Din toamnă, va fi evident un lucru. Va trebui să testăm concomitent şi pentru gripă şi pentru coronavirus. O să fie o perioadă destul de dificilă pentru lumea medicală. Virusurile noi întotdeana ne oferă surprize.
 
În toamna trebuie să mizăm pe aceste lucruri. Sa respectăm regulile, totuşi. Populaţia trebuie să înţeleagă că nu este un pact cu parlamentul, guvernul, ci cu propria noastră sănătate". 

Comenteaza