Arafat prezice un VAL URIAȘ cu Omicron: "Alte țări sunt în alertă maximă"

Arafat prezice un VAL URIAȘ cu Omicron: "Alte țări sunt în alertă maximă"
| Foto: realitatea.net

Șeful DSU, Raed Arafat, a atenționat că varianta Omicron este extrem de contagioasă și că se fac pregătiri pentru orice situație care ar putea să apară - "valul Omicron poate să fie diferit față de valurile trecute. Luăm în calcul posibilitatea să apară mai multe cazuri".

„Dacă la varianta Delta un om infecta un om jumate, doi oameni infectau trei, acum, cu varianta Omicron, unu poate infecta și trei. Deci 3 infectează după asta fiecare trei, deci trei infectează 9, și așa mai departe. Deci problema acestei variante este răspândirea ei foarte rapidă. Asta este vizibil deja în Marea Britanie, unde au avut recorduri peste recorduri în ultimele zile”, a spus Raed Arafat la TVR.

Impactul Omicron va fi unul de număr, în primul rând, spune șeful DSU, care adaugă că se fac pregătiri pentru orice situație care ar putea să apară: „Valul Omicron poate să fie diferit față de valurile trecute. Luăm în calcul posibilitatea să apară mai multe cazuri care nu sunt neapărat critice, dar să fie numărul lor mare și să necesite inclusiv tratamente și abordări, nu numai la medicii de familie, inclusiv la Primiri Urgențe. Este posibil să avem mai multe cazuri care necesită oxigen și necesită tratamente avansate având în vedere numărul mai mic de vaccinați. Sunt mai multe posibilități și ne pregătim pentru oricare dintre ele”, a explicat Arafat, conform stiripesurse.ro.

Arafat explică, în contextul în care alte țări achiziționează vaccinuri suplimentare, ca la noi problema este că lumea nu se vaccinează, nu că nu am avea destule doze: „Problema, la noi, este să convingem oamenii să se vaccineze. Noi avem vaccinuri, avem acces la vaccinuri, România nu a avut lipsă de vaccinuri, România are problema acceptării vaccinului și delimitării de la dezinformare și de la informațiile false care continuă să circule în jurul acestui subiect.”

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza