Arafat, semnal de alarmă: Avem 848 de paturi ATI adresate COVID. 523 sunt deja ocupate

Arafat, semnal de alarmă: Avem 848 de paturi ATI adresate COVID. 523 sunt deja ocupate

Șeful DSU, medicul Raed Arafat, a declarat joi că România are, în acest moment, 848 de paturi ATI COVID, din care 523 sunt deja ocupate. 

Raed Arafat a precizat și că, dacă în luna iulie erau 31 de cazuri pe zi, acum au fost depăşite 2.200 de cazuri zilnice. 
 
"Din 1 iulie când aveam 31 de cazuri, astăzi suntem la 2.226 de cazuri. Creşterea este una importantă şi care a dus la creşterea numărului cazurilor din Terapie intensivă de la 67 pacienţi în ATI la începutul lunii iulie, la 523 de pacienţi în ATI astăzi. În ultimele 24 de ore au intrat în ATI peste 50 de pacienţi. Am avut o perioadă în care numărul deceselor era unul mic, chiar şi un deces pe zi am avut şi în ultimele zile am ajuns la 39 de decedaţi astăzi şi am ajuns chiar la 45 de decedaţi acum două zile”, a declarat şeful DSU, joi, la finalul şedinţei de Guvern.
 
Arafat a menţionat că raportul INSP precizează că, pentru perioada 30 august - 5 septembrie, 92,8 la sută din decese au fost la persoane nevaccinate, iar 5 la sută din persoanele decedate erau vaccinate cu schemă incompletă și că, în aceeași perioadă, peste 80 la sută din cazurile de COVID au fost înregistrate la persoane nevaccinate. 

Comenteaza