Atelier multidisciplinar şi interuniversitar de filosofie şi antropologie medicală, la Cluj

Atelier multidisciplinar şi interuniversitar de filosofie şi antropologie medicală, la Cluj
Cercetătorul Stelian Mândruţ de la Academia Română, Institutul de Istorie “George Bariţiu” din Cluj, va susţine miercuri un atelier multidisciplinar şi interuniversitar de filosofie şi antropologie medicală.

Evenimentul reprezintă un cadru informal de discuţii multi şi transdiciplinare, focalizate pe chestiuni considerate ca aparţinând medicinii, dar care se află de fapt la confluenţa diferitelor specialităţi ce studiază omul, precum filosofia, psihologia, sociologia, antropologia, istoria, dreptul, teologia şi literatura.

Discuţiile vor avea loc pe marginea lucrării "Între periferie şi centru: excurs hermeneutic privind formarea elitei medicale româneşti transilvane în "Mitteleuropa" finalului de secol XIX şi începutului de veac XX. Studiu de caz: Budapesta".

Atelierul se va desfăşura miercuri de la ora 17:00 în clădirea Clinicii „Medicală II". Acesta este un centru de excelenţă acreditat în sânul Centrului de Filosofie Aplicată de la Facultatea de Filosofie a UBB şi este organizat sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea „Babeş-Bolyai" şi cu revista PHILOBIBLON - Transylvanian Journal of Multidisiciplinary Research in Humanities, editată de Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga" din Cluj.

Comenteaza