Au apărut primele cazuri de Flurona în România. Ce simptome dă dubla infecție

Au apărut primele cazuri de Flurona în România. Ce simptome dă dubla infecție

Medicii avertizează că au apărut în România primele cazuri de Flurona, dubla infecție - atât cu virus SARS-CoV-2, cât și gripal.

SARS-CoV-2 nu a dispărut din România - continuă să apară noi cazuri de îmbolnăvire. În plus, țara noastră se confruntă, în ultima perioadă, cu tot mai multe cazuri de viroze respiratorii și gripă. "Flurona" a fost termenul folosit de specialiști, la începutul anului trecut, pentru a descrie primul caz de infecție simultană cu gripa sezonieră și COVID-19.

Din păcate, există persoane care au fost confirmate deja cu dublă infecție. Primele cazuri de Flurona au apărut la copii, la spitalul Matei Balș din Capitală, iar medicii se așteaptă să mai apară astfel de situații în viitorul apropiat, având în vedere că numărul cazurilor de gripă este în creștere.

„Sunt două virusuri care vin cu o simptomatologie destul de clară. În momentul în care vorbim de o stare generală modificată, chiar proastă în gripă, cu atât mai mult dacă le am pe amândouă în flurona, mă aștept ca starea generală să fie alterată pentru acel pacient și lucrurile să se întâmple brusc, să am dureri importante musculare, articulare, dureri de cap. Este senzația pe care o am oricum în gripă că «am fost bătut», cu atât mai mult în momentul în care am și infecție cu SARS-CoV-2, lucrurile se amplifică. Această amplificare duce la o simptomatologie zgomotoasă”, atrage atenția medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof.dr. Matei Balș” din București, citat de Adevarul.ro.

Specialiștii îi îndeamnă pe cei care se confruntă cu astfel de simptome să consulte medicul de familie, pentru a fi diagnosticați. Singura metodă, însă, pentru a afla dacă există o infectare simultană este testarea.

Comenteaza