S-au EPUIZAT testele de salivă livrate în școli. Nu ajung nici măcar pentru luni, 13 decembrie

S-au EPUIZAT testele de salivă livrate în școli. Nu ajung nici măcar pentru luni, 13 decembrie

Ministerul Educației i-a solicitat urgent lui Raed Arafat să prezinte graficul de livrare pentru testele pe care elevii trebuie să le facă de săptămâna viitoare deoarece testele rămase acum în școli sunt insuficiente chiar și pentru administrarea de luni, 13 decembrie. 

Testele de salivă livrate în școli au fost epuizate, iar unitățile de învățământ au rămas fără teste pentru săptămâna viitoare, avertizează oficial Ministerul Educației într-o adresă trimisă Departamentului pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat.

Ministerul Educației îi cere urgent lui Raed Arafat să prezinte graficul de livrare pentru testele pe care elevii ar trebui să le facă de săptămâna viitoare, potrivit adresei oficiale făcute publice de ministrul Sorin Cîmpeanu. În plus, ministerul Educației îi cere DSU ca testele să fie livrate săptămâna viitoare ambalate individual sau cu 2 teste într-un set, transmite edupedu.ro

“Vă rugăm să ne transmiteți cu celeritate graficul de aprovizionare eșalonată cu teste de salivă, în condițiile în care testele primite au fost distribuite integral către unitățile de învățământ pentru administrare în săptămâna 6-12 decembrie, iar diferența rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna 13-19 decembrie, fiind insuficientă chiar și pentru administrare în prima zi a săptămânii – luni, 13 decembrie, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene.

În același timp, vă rugăm ca, în măsura posibilului, livrarea următoarelor teste să se facă în ambalaj individual sau 2 teste/set“, se arată în adresa trimisă astăzi, 8 decembrie 2021, de Ministerul Educației către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

În învățământ sunt 2.918.275 de elevi și copii de grădiniță, potrivit Ministerului Educației. Iar numărul total de „persoane încadrate în sistemul de învățământ preuniversitar” este de 292.872, potrivit aceleiași instituții. Împreună înseamnă 3.211.147 de persoane.

Două teste pe săptămână pentru aceste persoane înseamnă că, pentru săptămâna 6-10 decembrie, ar fi fost necesare 6.422.294 de teste de antigeni pe bază de salivă. Asta în condițiile în care au fost achiziționate și livrate, potrivit declarațiilor publice de până la acest moment, 6,5 milioane de teste. Cantitatea este suficientă pentru doar o săptămână.

Comenteaza