Au mai murit trei români infectați cu virusul West Nile

Au mai murit trei români infectați cu virusul West Nile

Noi cazuri de West Nile au fost confirmate, în România, în ultima săptămână. Au mai murit trei persoane infectate, astfel că numărul deceselor a urcat la 9.

nstitutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că, de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile - 3 iunie - până joi, au fost înregistrate 73 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, dintre care 65 confirmate şi opt probabile.

Potrivit INSP, au fost înregistrate nouă decese în urma infecţiei cu virusul West Nile, câte unul în judeţele Botoşani, Sălaj şi Vrancea şi câte trei în judeţul Suceava şi în Bucureşti.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire - 23 - s-au înregistrat la grupa de vârstă 70 - 79 de ani şi 19 la persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 şi 69 de ani, a indicat INSP.

INSP recomandă populaţiei:

  • să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi;
  • să utilizeze substanțe chimice repelente pentru țânțari;
  • să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (prin plase de protecție la ferestre);
  • să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei;
  • să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.

Simptomele infecției cu virusul West Nile

Cazurile de infecție cu virusul West Nile apar în timpul sezonului țânțarilor, care începe vara și continuă până în toamnă. Nu există vaccinuri pentru a preveni sau medicamente pentru a trata acest virus. Majoritatea persoanelor infectate cu West Nile nu au simptome. Conform CDC, aproximativ 1 din 5 persoane infectate dezvoltă febră cu alte simptome, cum ar fi dureri de cap, dureri de corp, dureri articulare, vărsături, diaree sau erupții cutanate. Aproximativ 1 din 10 persoane care dezvoltă o boală gravă care afectează sistemul nervos central moare.

Comenteaza