Au sosit în ţară primele doze ale vaccinului anti-COVID actualizat

Au sosit în ţară primele doze ale vaccinului anti-COVID actualizat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, joi, că primele cantităţi de vaccin cu formula adaptată împotriva noilor variante ale SARS-CoV-2 au sosit deja în ţară.

Noile doze vor fi accesibile în cabinetele medicilor de familie şi în centrele de vaccinare din principalele spitale din România.

"Au sosit deja în această săptămână primele cantităţi de vaccin cu noua formulă împotriva infecţiei cu coronavirus. Acest vaccin va fi în curând accesibil la cabinetele medicilor de familie, în centrele de vaccinare din principalele spitale din România", a declarat Alexandru Rafila la dezbaterea online "Industria inovatoare de medicamente, partener strategic pentru societate, economie şi sănătatea românilor", organizată de DC Media Group.

Ministrul a precizat și cine se poate vaccina cu noua formulă.

"Toţi cei care au făcut deja două doze de vaccin în formula veche se pot vaccina doza a treia sau, după caz, doza a patra cu acest vaccin care protejează împotriva celei mai noi variante BA4, BA5 Omicron. Cred că este o bună oportunitate să îl administrăm în această perioadă în care se face şi vaccinarea antigripală", a precizat Rafila.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza