Avertismenul OMS. Rate de infectare cu coronavirus se apropie de cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei

Avertismenul OMS. Rate de infectare cu coronavirus se apropie de cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei

Şeful OMS a atras atenţia că o creştere alarmantă a cazurilor Covid-19 a împins infecţiile globale la cel mai înalt nivel al pandemiei

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a atras atenţia că o creştere alarmantă a cazurilor Covid-19 a împins infecţiile globale la cel mai înalt nivel al pandemiei, relatează CNBC.
 
"În întreaga lume, cazurile şi decesele continuă să crească la cote îngrijorătoare," a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
 
„La nivel global, numărul de cazuri noi pe săptămână aproape s-a dublat în ultimele două luni. Aceasta se apropie de cea mai mare rată de infectare pe care am văzut-o până acum în timpul pandemiei. Unele ţări care anterior evitaseră transmiterea pe scară largă înregistează acum creşteri abrupte ale cazurilor noi,” a adăugat el.
 
Tedros a declarat că agenţia Naţiunilor Unite pentru sănătate va continua să evalueze evoluţia crizei coronavirusului şi să „ajusteze recomadările în consecinţă”.
 
„La nivel global, mesajul nostru către toţi oamenii din toate ţările rămâne acelaşi. Cu toţii avem un rol de jucat pentru a pune capăt pandemiei,” a mai spus el.
 
Peste 139 de milioane de cazuri Covid au fost raportate la nivel mondial şi peste 3 milioane de decese, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.
 
OMS a declarat pandemia de coronavirus la 11 martie 2020.

Comenteaza